Geosintetice » Sisteme ecologice de pavaje

Sisteme ecologice de pavaje

Sistem pavaj tip ECORASTER®

De ce ECORASTER®?

În special în zonele metropolitane şi industriale, pentru că terenul este pavat sau compactat, este mai puţin capabil să-şi îndeplinească funcțiile naturale. Pe de o parte, terenul pierde capacitatea naturală de colectare şi infiltrare a apei pluviale care poate conduce la supraîncărcarea foarte rapidă a canalizării şi la inundatii, și, pe de altă parte, aerul nu poate firăcitși umidificat prin evaporare, contribuind la efectul de "insulă de caldură".

Pentru a contracara această tendință și a ajuta la împiedicarea efectelor negative ale pavării tradiționale, din ce în ce mai mulți beneficiari, arhitecți și ingineri creează sisteme de pavare permeabile și acoperite cu vegetație - o investiție înțeleaptă și accesibilă.

Cu ajutorul sistemului ECORASTER®, în comparație cu suprafețele impermeabile, se economisesc sistemele costisitoare de colectare a apei pluviale și alte sisteme de drenaj in infrastructură.

Comparat cu pavelele grele din beton, ECORASTER® este ușor și ieftin de transportat și are capacitate portantă foarte ridicată (până la 800 t / mp). Suprafața deschisă 95% este semnificativ mai permeabilă și permite un grad
mai mare de infiltrare. Spre deosebire de pavelele din beton, ECORASTER® nu reține apa, fapt ce previne deteriorarea cauzată de îngheţ-dezgheț şi creşte capacitatea de infiltrare.

crosschevron-down